Друга Нога!

Ви не повірите, але за кілька тижнів виходить новий, другий, інший, наступний випуск журналу Нога. Тим небагатьом, хто за чотири роки забув, нагадаємо: Нога — це журнал художньої документалістики, тобто документальної літератури, яка написана або читається з художньою метою. Майже всі тексти що увійшли до нового випуску були написані до повномасштабного вторгнення рф. Ці документи дуже різних світів і поглядів дивним чином резонують коли збираються разом у червні 2024.

Ціна примірника за передзамовленням 300 гривень, а коли наклад буде готовий 350. Відправляти замовлення почнемо наприкінці червня.

На обкладинці використано візуальну роботу Каті Лібкінд. А що всередині?

Випуск починається з тексту Дарини Малюк. Вона розмірковує про бажані предмети, шанс отримати які було безповоротно втрачено.

Інеса Марґ описує вбивство і перетворення на їжу кози, що постарішала.

Назар Беницький згадує дитинство та інтернат. У його зошитах спогади чергуються з щоденниковими записами про спроби побудувати автономне життя на острові.

Альона Думашева продовжує розповідати про своє ув’язнення у рф. Її новий текст про життя жінок-увʼязнених у Володимирській колонії.

Антон Полунін у поетичному тексті заповідає нам одну цінну річ.

Ліза Білецька розповідає про своє знайомство з компанією, що надає людям похилого віку послуги “пожиттєвого утримання” в обмін на спадщину на квартиру.

Філіп Оленик переповідає історії нігерійців та українців нігерійського походження.

Текст Дарини Малюк, яким починається випуск, було написано у 2020-му році. У останньому тексті Дарина розповідає про своє життя у 2023-му.